Kliniker

Hölö

Ca 5 minuter från E4, söder om Stockholm, ligger Mälaren Hästklinik Hölö – en välplanerad och välutrustad klinik. Här får du och din häst personlig service av kunniga veterinärer och assistenter. Några veterinärer arbetar också delvis på sjukhuset i Sigtuna med till exempel akutsjukvård.

Vi har välplanerade lokaler med dagboxar, poliklinikrum, löpargång, longeringsvolt på fibersand samt asfalt, röntgen och väntrum. Det finns också tillgång till ridhus samt utomhusridbana för ridprov. I väntrummet bjuds det på kaffe/te och det finns möjlighet att inhandla lunch och fika genom vår Convini-kyl.

Vår specialitet är ortopediska undersökningar/utredningar men vi erbjuder även munhåleundersökningar av veterinär med vidareutbildning inom hästens tänder. Dessutom har vi möjlighet att ta emot ett begränsat antal medicinska fall och analysera ett urval av blodprover. Veterinärer utifrån har också möjlighet att få sina blodprover analyserade hos oss vid behov. På MHK Hölö finns också möjlighet att lämna in sin häst för utredning om du själv inte kan närvara. I sådant fall planeras detta i samband med bokning.

På plats

Vi använder den senaste röntgen och ultraljudstekniken för att kunna ställa säkra diagnoser. Vi erbjuder både traditionella veterinärmedicinska behandlingar samt regenerativ medicin vilket bland annat innefattar behandling med PRP, IRAP och stamceller. Vi använder också den senaste tekniken inom stötvågsbehandling för olika ortopediska problem.

Minst två dagar per vecka har vi hovslagare på plats. I smedjan utförs allt ifrån normalskoning och verkning till mer avancerad tillpassning av specialbeslag i samråd med veterinär. Vi tar även emot patienter med fång, hovbölder och andra hovproblem där hovslagare och veterinär har ett nära samarbete för bästa behandlingsstrategi.

Minst två dagar per vecka finns också våra equiterapeuter på plats. De jobbar i nära samråd med våra veterinärer och våra legitimerade sjukgymnaster kring problem som rör både hästens muskler och skelett. De kompletterar veterinärernas arbete med vidare undersökningar, behandlingar och är med i utformandet av rehabiliteringsplaner.

Hästar som kräver dygnetruntvård, vissa specifika medicinska undersökningar samt kirurgi, remitteras till vårt hästsjukhus i Sigtuna, eller annat hästsjukhus vid behov. I mån av tid tar vi emot akuta patienter på Hölö, men på kliniken vårdas i huvudsak patienter på dagtid.

Våra insatser

Från Hölö utgår också vår fullutrustade bil dagligen till större anläggningar och ridskolor i södra Stockholm. Vi bemannar också kliniken på Runsten Equestrian i Grödinge. I mån av tid kan vi vid begränsade tillfällen erbjuda hembesök. Kontakta oss i sådant fall med förfrågan.

Vid besök på våra kliniker kan det ibland behövas lastningshjälp. Vi rekommenderar att tillräckligt många och erfarna personer medföljer för att kunna lasta hästen. Om det trots allt uppstår problem kan klinikens personal (enbart i mån av tid) hjälpa till med lastning. Detta sker då under ledning av klinikpersonalen, där hästen med stor sannolikhet kommer att sederas.

Receptionen är bemannad vardagar 8-16.

Det går bra att ringa direkt till Hölö för tidsbokning: Tel. 08-551 745 63.

Det går också bra att mejla oss på holo@hastklinik.se

Varmt välkommen till oss i hölö!

Den 19 oktober flyttar verksamheten på Hölö till Sjöbacka i Nykvarn, bara 20 minuter från Hölö. Mer information kommer snart!

Vägbeskrivning

GPS koordinater tagna från Google Maps N 59° 0′ 13.914″ E 17° 32′ 12.82″

Mälaren Hästklinik Edeby ligger i Hölö mellan Södertälje och Nyköping. Kommer du E4:an norrifrån tar du avfart 139 mot Hölö (avfarten efter Järna). Söderifrån kommande tar avfart 139 mot Hölö (avfarten efter Trosa)

Följ skylten mot Hölö samhälle där vägen gör en vinkelsväng vänster. Här är det skyltat EDEBY 4. Efter Hölö samhälle kommer en T-korsning. Sväng höger EDEBY 1. Följ vägen runt Lillsjön och kör genom allén. Kliniken ligger på gården Edeby i slutet av allén.

Adress

Mälaren Hästklinik AB
Edeby Säteri
153 92 Hölö

Tel. 08-551 745 63

holo@hastklinik.se