Inför ditt besök

Before visiting

Information för dig som ska besöka kliniken

Ni har bokat tid åt Er häst på Mälaren Hästklinik. Vi är glada över förtroendet och strävar efter att er häst ska få bästa tänkbara omvårdnad. För att allt skall gå så smidigt som möjligt är det några saker vi ber er tänka på:

Kom gärna en stund före bokad tid, så tid finns för att anmäla er och lasta ur hästen.
När ni kommer till kliniken knappar ni in bokningsnumret ni fått i ert boknings-sms på pekplattan i receptionen. Ni fyller nu i ett digitalt mottagningsbevis för att anmäla er ankomst. Bokningsnummer kan även fås på plats om ni av någon anledning inte har tillgång till den vid besöket. Har ni varit hos oss tidigare, går detta väldigt snabbt då alla uppgifter finns i systemet sedan tidigare.

Att tänka på

Ni väljer även om ni önskar direktreglering mot ert försäkringsbolag så ta med er försäkringsnumret. Vi kommer inte att kunna reglera besök i efterhand.

  • Fakturorna kommer efter detta skickas ut via mejl, även de som reglerats mot försäkringsbolagen.
  • Ta av eventuella täcken och lindor.
  • Ta med hästpasset.
  • Besiktningar faktureras ej i efterhand utan betalas vid besöket.
  • För att underlätta undersökning och behandling samt minska risken för infektioner är det viktigt att hästen är så ren som möjligt när den kommer till kliniken. Hästen bör vara ren, borstad och hovarna urkratsade.
  • För att minimera smittorisken är det viktigt att hästen inför planerade icke-akuta besök är allmänt frisk. Kontrollera alltid hästens temperatur innan ni lastar för att åka in till kliniken. Om hästen har feber, är snorig eller har diarré kontakta kliniken för eventuell ombokning.
  • På kliniken finns mat och snacks att köpa, ta kontakt med receptionen om ni vill handla.
  • Vid besök på våra kliniker kan det ibland behövas lastningshjälp. Vi rekommenderar att tillräckligt många och erfarna personer medföljer för att kunna lasta hästen. Om det ändå av någon anledning uppstår problem kan klinikens personal, endast i mån av tid, hjälpa till med lastningen. Lastningen sker då under ledning av klinikpersonalen, där hästen med stor sannolikhet kommer att sederas.

Kontakta oss gärna om ni har några frågor, 08-592 540 10.

Hur Mälaren Hästklinik hanterar era personuppgifter?

Vi på Mälaren Hästklinik värnar om din personliga integritet och följer gällande lagstiftning för hantering av personuppgifter som t ex GDPR.

Vi lagrar inga personuppgifter för marknadsföringssyfte och lämnar inte ut personligt identifierbar information till tredje part utan legitima skäl. Den lagring av personuppgifter som sker är endast för att följa gällande lagstiftning och kunna utföra den tjänst ni beställt som t ex vid direktreglering via ert försäkringsbolag eller remissinstanser.

Våra IT-system är skyddade från olovlig eller obehörig behandling och endast de personer som behöver nyttja dessa personuppgifter har tillgång till dem.

Har du frågor om vår hantering av personuppgifter kontakta oss på info@hastklinik.se