Inför ditt besök

Inför gastroskopi

För att kunna göra en fullständig undersökning med gastroskopi behöver magsäcken vara helt tom. I och med det är det mycket viktigt att hästen har svultit 16 timmar innan besöket.

Ge sista fodergivan så att hästen har ätit upp 16 timmar innan det är dags för undersökningen. Hästen ska ha fri tillgång på vatten fram till 1 timme innan undersökning då även vattnet ska tas bort. Hästen bör inte stå på halm eller annat strö som man misstänker att hästen kan tänkas äta av under svälten. Har man inte möjlighet att ställa hästen på lämpligt strö går det också bra att sätta på hästen en munkorg eller lämna hästen hos oss kvällen innan så sköter vi svälten.

Vid ankomst till kliniken vänligen kom in och anmäl Er i receptionen och hämta en munkorg innan hästen ställs in i boxen. Munkorgen är viktigt då till och med så lite som en munfull spån kan göra att vi inte kan göra en fullständig undersökning.

Viktig information om ersättning av gastroskopi från försäkring

Observera att gastroskopi inte alltid täcks av din försäkring om man vid undersökningen inte påvisar magsår/ sjukliga förändringar. Detta gäller även om det är en veterinär som rekommenderat undersökningen för att till exempel utesluta magsår som en orsak till ridbarhetsproblem. Be därför alltid om en aktuell prisuppgift i god tid innan undersökningen.

Observera att om ytterligare undersökningar och/eller behandling sker i samband med besöket tillkommer kostnader för detta. 

Hör gärna av Er till receptionen på 08-592 540 10 om Ni har några ytterligare frågor.

Välkommen!