Kliniker

Vallentuna

Här får du och din häst personlig service på en ny klinik med erfarna veterinärer och assistenter! Vid MHK Vallentuna utförs hältutredningar, enklare medicinska utredningar, munhåleundersökningar, enklare kirurgi på stående häst samt viss akutsjukvård. Vi har möjlighet att analysera ett urval av blodprover. Veterinärer utifrån har också möjlighet att få sina blodprover analyserade hos oss vid behov.

På kliniken finns toppmodern utrustning för ultraljuds och röntgenundersökning samt stötvåg. Vi har välplanerade lokaler med dagboxar, poliklinikrum, löpargång, röntgen och väntrum under samma tak. Det finns också tillgång till ridhus samt longervolt. I väntrummet bjuds det på kaffe/te och enklare fika.

Kliniken bemannas av veterinärer från kliniken i Sigtuna och Sjöbacka. Vi har även legitimerad sjukgymnast på plats två dagar per vecka. Till MHK Vallentuna kan du komma med hästar som skall utredas och behandlas över dagen. Hästar som kräver dygnetruntvård och kirurgi remitteras till hästsjukhuset i Sigtuna.

Kliniken har öppet måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar dagtid.

Tidsbokning görs på telefon 08 592 540 10.

Vid besök på våra kliniker kan det ibland behövas lastningshjälp. Vi rekommenderar att tillräckligt många och erfarna personer medföljer för att kunna lasta hästen. Om det trots allt uppstår problem kan klinikens personal (i mån av tid) hjälpa till med lastning. Detta sker då under ledning av klinikpersonalen, där hästen med stor sannolikhet kommer att sederas.

Vägbeskrivning

GPS koordinater Lat 59,5334 Long 18,1734

Adress:

Mälaren Hästklinik AB

Rörby Gård, Angarn

186 91 Vallentuna

Telefon: 08 592 540 10

info@hastklinik.se