Kliniker

Örebro

Vid Örebrotravet, Marieberg, längs med E20 ligger vår nyöppnade hästklinik MHK Örebro.

Lokalerna har tidigare fungerat som hästklinik, men i annan regi. Hösten 2022 påbörjades en omfattande renovering och ombyggnation av kliniken som from maj 2023 öppnas i Mälaren Hästkliniks regi. Kliniken består av reception, 2 löpargångar, 3 behandlingsrum, röntgen, väntrum, stall med 8 dagboxar samt en longervolt/ridhus med nylagd fibersand. Det finns även en mindre operationsavdelning, labb samt personalutrymmen.

I väntrummet bjuds det på kaffe/te och enklare fika. Det finns möjlighet att inhandla lunch på restaurangen vid travbanan eller vid Mariebergs köpcentrum som ligger ett stenkast bort.

Vid kliniken utför vi ortopediska undersökningar/utredningar, munhåleundersökningar av veterinär med vidareutbildning inom hästens tänder samt vissa medicinska undersökningar och utredningar. Hästar som kräver dygnetruntvård, vissa specifika medicinska och kirurgiska fall, remitteras till vårt hästsjukhus i Sigtuna. I mån av tid tar vi emot akuta patienter, men på kliniken vårdas i huvudsak patienter på dagtid.

Vid Mälaren Hästklinik används den senaste utrustningen för diagnostik och behandlingar. Kliniken i Örebro erbjuder de senaste inom röntgen och ultraljudsteknik samt endoskopi för luftvägsutredningar på hästar i vila samt under arbete. Kliniken i Örebro är välutrustad för konventionella ortopediska behandlingar så väl som regenerativa behandlingar med IRAP, PRP, enskilt eller i kombination med stötvågsbehandling. Vi utför behandling av problem i halskotpelare, rygg och SI-leder.

Vi erbjuder alltid enklare kontroller som endoskopier/blodprov inför eller efter starter och drop-in vaccinationer när kliniken är öppen. Sedan en tid tillbaka och fortsättningsvis genomförs ponnymätningar i Örebro län vid kliniken.

Vid besök på våra kliniker kan det ibland behövas lastningshjälp. Vi rekommenderar att tillräckligt många och erfarna personer medföljer för att kunna lasta hästen. Om det trots allt uppstår problem kan klinikens personal (enbart i mån av tid) hjälpa till med lastning. Detta sker då under ledning av klinikpersonalen, där hästen med stor sannolikhet kommer att sederas.

Karta och kontaktuppgifter

Adress:

Mälaren Hästklinik Örebro
Travbanevägen 10
702 30 Örebro

Mail: orebro@hastklinik.se

Bokning sker primärt via receptionen i Sjöbacka 08-551 745 63 eller alternativt via mail till orebro@hastklinik.se.

Öppettider:

  • Måndag 8:00-16:30
  • Tisdag: 8:00-16:30
  • Onsdag: 8:00-19:00
  • Torsdag: 8:00-20:00
  • Fredag: 8:00-16:30