Veterinärer
Flera av våra veterinärer har specialistutbildning inom Sverige samt internationellt. Vi kan även stoltsera med ett antal både nationellt och internationellt publicerade artiklar skrivna av våra veterinärer.

Anna Hedqvist
Anna jobbar på polikliniken i Sigtuna och är en av veterinärerna som har varit hos oss längst. Hon avslutade veterinärutbildningen i Uppsala december 1999 och började på kliniken 2000. Hon har även arbetat som distriktsveterinär i Norrköping och som seminveterinär i regi av Mälaren Hästklinik. Intresseområdet är ortopedi och tandvård, förebyggande åtgärder för att hålla sin häst frisk och sund. Hon är I.S.E.L.P ansluten och kommer även att avlägga examen för hästodontolog under 2020. Hon föder upp hästar i liten skala, är grundutbildad ridlärare och rider och tävlar olika discipliner för att det är roligt med variation. Anna är också bonde, då hon och hennes familj bestående av man och son driver en gård med en köttdjursbesättning och rymningsbenägna hönor.

Axel Wallman
Axel studerade vid veterinärhögskolan i Uppsala 2004-2010. Parallellt med studierna har han arbetat som hovslagarlärling. Efter examen vidareutbildades Axel hos Björn Nolting (dr.med.vet.) i Tyskland. Under 3 år har han jobbat med ridhästars ortopediska problem vid Brunmåla Hästpraktik, fram tills han kom till oss augusti 2013. Axels intresse ligger på diagnostik och behandling av tävlingshästar. Dessutom är han extra intresserad av ultraljudsdiagnostik, och är ansluten till I.S.E.L.P.

Camilla Ahrenbring
Camilla tog examen 2015 från SLU. Sedan dess har hon jobbat på Distriktsveterinärerna i Fjärdhundra med bilddiagnostik, ortopedi, munhålor och akutsjukvård med ett stort intresse för sjuka föl. Nu jobbar Camilla i Sigtuna på vård och akuten. Hästar är det brinnande intresset både på jobbet och fritiden. Som junior red Camilla bland annat NM i fälttävlan men nu ägnas fritiden främst åt hopphästarna på gården.

Carla Troteaga
Carla tog examen från University Alfonso X El Sabio i Madrid, Spanien, 2019. Under studietiden var hon volontärstudent på universitetetsdjursjukhuset och genomförde externships (utbildningstjänster) i både Spanien och Belgien. Efter examen stannade hon ett år på universitetet för att slutföra ett internship i hästmedicin. Hon flyttade sedan till Doha/Qatar för ett andra internship där hon roterade mellan flera olika avdelningar, även om huvudfokus var sporthästmedicin och kirurgi. I Qatar arbetade Carla mestadels med att behandla Arabiska fullblod och galopphästar, men även hopp och dressyrhästar. Carlas specialintresse är sporthästmedicin, men speciellt bilddiagnostik och hästens biomekanik. På fritiden gillar hon att vandra med sin hund, pyssla i trädgården och resa.

Cecilia Ekeberg
Cecilia tog examen vid Sveriges Lantbruksuniversitet 2016. Hon jobbade ca ett år som distriktsveterinär i norra Stockholm innan hon gjorde ett ettårigt internship här på Mälaren Hästklinik. Hon har efter det jobbat på Distriktsveterinärerna Gotland med ansvar att utveckla hästpraktiken där. Hon är nu tillbaka på Mälaren Hästklinik där hon jobbar med framförallt tänder på polikliniken i Sigtuna samt ambulatoriskt en dag i veckan. Under april till augusti jobbar hon även för fullt på stuteri under vår regi. Hon är också ansluten till I.S.E.L.P
Cecilia är förutom veterinär också godkänd hovslagare och vid sidan om tänder och hältor finns ett stort intresse för reproduktion, akutsjukvård, foder och parasiter. Fritiden ägnas åt familjegården på Väddö med uppfödning av gotlandsruss samt träning och tävling av dessa.

Clara Törnqvist
Clara studerade veterinärmedicin vid University of Veterinary and Pharmaceutical Siences Brno, Tjeckien och tog examen 2017. Efter det flyttade hon hem till Sverige och började jobba som distriktsveterinär i Gamleby/Vimmerby samt Nyköping efter det. Hon började hos oss i Sigtuna hösten 2019 och arbetar mestadels på vår vårdavdelning. På sin fritid spenderar hon mycket tid i skogen tillsammans med sina hundar Vilja och Birk. Hon rider även ett par medryttarhästar när tiden finns.

Eduardo Sanchez
Eduardo jobbar hos oss på polikliniken på Sjöbacka sedan sommaren 2022.
Han tog sin examen 2020 från Complutense University of Madrid. Under studietiden var han involverad som samverkansstudent vid institutionen för kirurgi och inre medicin. Efter examen avslutade han en forskarutbildning i fysioterapi och hästrehabilitering och hans intresse för podologi, syftar till att utföra en podiatrisk vidareutbildning. Han har också hunnit med att göra två intern-ship på Hospital Sierra de Madrid. Det andra var i Belgien, på via Nova Equine service, med fokus på sporthästar.
Eduardos huvudsakliga intressen är ortopedi, biomekanik, podologi och häst etologi.

Emma Lassa, Specialist i hästens sjukdomar
Emma tog examen 2014 från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Parallellt med studierna arbetade hon som assistent på Universitetsdjursjukhuset Hästkliniken och på Mälaren Hästklinik. Under studietiden hann Emma också med ett externship på Animal Health Trust i Newmarket England hos den världsledande ortopeden Sue Dyson och senare också hos en hästklinik i New Jersey USA. Efter examen gjorde Emma det första internshipet på Mälaren Hästklinik innan hon flyttade till Östersund för att jobba som klinikveterinär på häst med allt från hältor till medicinfall och operationer. Något år senare flyttade hon tillbaka till Mälardalen och sedan 2018 är hon tillbaka på Mälaren Hästklinik Sigtuna som ortoped med speciellt intresse för prestationsnedsättning. Utöver ortopedin har Emma gått dom två (av tre) första kurserna i den svenska vidareutbildningen inom odontologi. Emma är både ansluten till den internationella ortopediutbildningen ISELP och den svenska specialistutbildningen på häst. Innan studierna och arbetet tog för mycket tid tävlade Emma i fälttävlan och på barndomsgården i Hälsingland driver Emmas mamma fortfarande en mindre avel med svenska halvblod inriktade på hoppning/terräng.

Emma är utbildad veterinär vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala och tog examen 2015. Hon började därefter arbeta hos oss i Sigtuna. Hon har genomfört huvuddelen av sin specialistutbildning hos oss på Mälaren Hästklinik, samtidigt som hon ägnat sig åt forskning och vidareutbildning vid flera universitet och större hästsjukhus runtom i Europa. Sedan början av 2020 kan Emma titulera sig Europeisk Specialist i Internmedicin (Dipl. ECEIM).
Emma ägnar sig främst åt akutsjukvård och medicinska utredningar på klinikerna i Sigtuna och Linköping. Tack vare sin bakgrund inom travsporten är Emma lite extra intresserad av medicinska orsaker till nedsatt prestation hos sporthästar och man kan ofta hitta henne vid klinikens rullmatta eller på någon närliggande trav- eller galoppbana, där hon utför arbetsprover och undersöker hjärta och/eller luftvägar på hästar som ansträngs hårt.

Eva studerade vid veterinärhögskolan i Uppsala 2007-2013. Efter studierna arbetade hon en period på hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala och därefter gjorde hon under ett internship i USA på en hästklinik i New Jersey. Hon fick då även chansen att arbeta i det spännande tävlingsområdet i Wellington, Florida i 3 månader. Eva har jobbat på kliniken sedan 2014 och är främst intresserad av bilddiagnostik, ortopediska problem hos hästar och rehabilitering. Hon är sedan 2022 certifierad enligt ISELP. Eva är ansvarig för klinikens MRI-undersökningar samt marknadsföringsansvarig på kliniken. Fritiden ägnar hon åt sitt irländska sto Majsan, hundarna Bosse och Svante och sambo.

Frida Nilsfors
Frida tog sin veterinärexamen från SLU Uppsala januari 2018. . Efter det började hon på en distriktsveterinärtjänst på Gotland och sedan i Vännäs. Sommaren 2018 började hon ett internship här på Mälaren hästklinik.
Frida har även gjort ett externship på Sconne Equine Hospital, Austarlien där med fokus på intensivvård och fölsjukvård. Hon har ett stort intresse av just stuteriverksamhet och har hunnit med att arbeta som stuteriveterinär på bland annat Menhammar Stuteri och Broline International.
Hästintresset har funnits med hela livet och Frida har jobbat med hästar i travstall, ridstall och även på ridskola innan veterinärstudierna. Detta stora intresse tar då upp det mesta av fritiden. Hon har även stor delaktighet i familjens uppfödning av både halvblodshästar och travhästar. Hon rider mest dressyr själv och tycker att det bästa som finns är träning och utbildning av unghästar.

Gustaf Croon
Gustaf är utbildad vid Sveriges Lantbrukssuniversitet. Han är ansluten till I.S.E.L.P., en internationell specialistutbildning i hästens rörelseapparat. Han har lång erfarenhet och är mycket intresserad av rörelsestörningar och prestationsnedsättning hos travhästar. Fritiden ägnas till stor del åt familjen, träning och egna polo- och travhästar.

Hanna Jönsson
Hanna jobbar hos oss på polikliniken i Hölö och Vallentuna sedan hösten 2020. Hon tog examen från SLU 2020 och har även jobbat på distriktsveterinärerna i Rimbo 2019 parallellt med studierna.
Hennes främsta intresse är ortopedi och utredningar av nedsatt prestation vid ridning.
Hanna är också ansluten till ISELP och är FEI treating vet.
Fritiden spenderas i stallet hos de egna hästarna och med familjen

Hillevi Hassler
Hillevi började hos oss februari 2021, efter avslutade studier vid SLU, Uppsala. Hon återfinns både på vår vårdavdelning, akut och poliklinik i Sigtuna, och hon arbetar framförallt med medicinska utredningar som magtarm-problematik, luftvägar, hudåkommor, ögonskador etc. Under studietiden arbetade hon extra som assistent på vår klinik i Hölö men även här i Sigtuna, så hon är ett välkänt ansikte. Hillevi har även arbetat som distrikstveterinär i Rimbo med framförallt häst.
Fritiden ägnar hon åt den egna hästen som tränas och tävlas Msv dressyr samt lätt fälttävlan, sina katter och sambo.

Izabella Granswed
Izabella tog examen 2014 från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Parallellt med studierna arbetade hon som assistent på Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Från 2013 arbetade hon som veterinär på Evidensia Hästsjukhuset Stav innan anställning på Mälaren Hästklinik våren 2016. Hennes specialintresse är ortopedi, nedsatt prestation vid ridning och ultraljudsdiagnostik. Izabella är sedan december 2020 certifierad i ISELP, en internationell specialistutbildning inom ortopedi för häst. Izabella är även godkänd treating veterinarian av det internationella ridsportförbundet FEI. Innan veterinärstudierna har hon ridit SM i fälttävlan och dressyr på ponny och ridit i svenska juniorlandslaget i dressyr. Izabella är idag Sveriges landslagsveterinär för Islandshästar, som är en ras hon tycker det är extra spännande att undersöka.

Johan Henriksson

Johanna Eklund
Johanna är utbildad på SLU i Uppsala och tog examen 2007. Därefter arbetade hon som distriktsveterinär i hästtäta Kungsbacka under några år innan hon flyttade hem till Östergötland för att börja på Hästkliniken i Mantorp 2014. Johanna arbetar sedan 2020 på vår klinik i Linköping och är speciellt intresserad av hält-och ridbarhetsutredningar, tänder och reproduktion. Hon har vidareutbildning inom hästtandvård (delkurs 1 och 2) och semin och är ansluten till ISELP.
Johanna är uppvuxen med hästar, familjen har bedrivit islandshästavel sedan 80-talet och hon har tävlat islandshäst på Nationell nivå samt hoppning och dressyr på ponny. Nu har hon tagit över familjegården och bedriver avel och inackorderingsstall i mindre skala. På gården finns också några ponnyer till barnen. Fritiden spenderas med familjen och i stallet och när det finns tid över gärna i trädgårdslandet.

Lié Rosendahl Numar
Lié tog sin veterinärexamen 2010 vid University of Veterinary Medicine i Košice i Slovakien. Under studietiden arbetade hon som djurvårdare på olika hästkliniker i Sverige och gjorde även externship på hästkliniker i England, Holland, Belgien och på Irland. Efter examen arbetade hon några år som distriktsveterinär i Skåne med häst och stordjur. 2014 kom hon till Mälaren Hästklinik och arbetar nu ett par dagar i månaden på vår klinik på Sjöbacka.
Lié är speciellt intresserad av ortopedi, prestationsproblem och ultraljudsdiagnostik och är ansluten till den internationella ortopediutbildnigen I.S.E.L.P. Hon har även ett stort intresse för och är vidareutbildad inom tand och munhåleproblem på häst.
Hästintresset har funnits sedan barnsben och hästar har alltid varit en stor del av hennes liv. Hon har tränat och tävlat både hoppning och fälttävlan. Fritiden spenderas med familj och barn, vänner, träning och hundarna.

Maria tog sin veterinärexamen från SLU Uppsala 2008 och hon har därefter arbetat som distriktsveterinär, på hästklinik samt stuteri och även i privat verksamhet.
Hon började arbeta på Mälaren Hästklinik 2021. Marias specialintresse är ortopedi och hon är ansluten till I.S.E.L.P. Maria arbetar på kliniken i Sjöbacka och även på Runsten.
Fritiden ägnas åt familjen.

Nikita Durchbach
Nikita tog sin veterinärexamen vid SLU 2019. Hon har sedan dess arbetet hos distriktsveterinärerna i Norrköping och Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Nu arbetar hon mest på kliniken i Linköping, men kommer även att gå lite jourer i Sigtuna. En stor del av hennes fritid spenderas i stallet och annars är hon med sin sambo.

Rebecca Finne
Rebecca tog examen från Szent Istvan University i Ungern 2015, där hon under sina studier utförde praktik på många olika kliniker runt om i världen (England, Danmark, Norge, Australien). Efter sin utbildning arbetade hon på Skara djursjukhus i 9 månader innan hon flyttade till England för att göra sin praktik på B&W hästsjukhus i Gloustershire. Efter det flyttade Rebecca till Skottland och arbetade i 4 år på en hästklinik och utbildade sig för att få ett ”Certificate in Advanced Veterinary Practice” under tiden. Nu arbetar hon hos oss i Sigtuna sedan början på 2022.
Innan universitetet red hon dressyr som YR och junior för Norge, och undervisade i dressyr och ridskola i många år.

Sandra Wiessler
Sandra är utbildad på Szent Istva’n University i Ungern och tog examen 2003. Efter ett år som distriktsveterinär i Enköping / Sala flyttade Sandra till Tyskland där hon doktorerade på stordjurskirurgi på Universitet i Leipzig. Därefter arbetade hon i Tyskland vid Tierärztliche Klinik für Pferde Großwallstadt med både mottagning på klinik, i ambulerande verksamhet samt jourverksamhet. När hon flyttade hem igen arbetade Sandra på Hästkliniken i Norrköping under 5 års tid. Hon ingår nu i Royal Collage for Veterinary Surgeons (RCVS) program för vidareutbildning inom häst (CPD).
Här på Mälaren Hästklinik hittar du Sandra i Linköping sedan 2016 där hon tar emot patienter, och hennes specialområde är hält/ryggutredningar, ridbarhetsproblematik och rehabilitering. Fritiden ägnas till stor del åt familjen, vänner, familjens hundar och häst samt resor.

Sara Nikolausson
Sara jobbar hos oss på polikliniken i Sjöbacka. Sara tog examen från Warsaw University of Life Sciences i januari 2019. Efter examen har Sara vidareutbildat sig med både internship och traineeprogram inom ortopedi på MHK.
Hennes främsta intresse är ortopedi, hästens biomekanik och nedsatt prestation vid ridning. Sara är ansluten till den internationella ortopediutbildningen ISELP.
Sara har en lång bakgrund med hästar och jobbade som beridare innan veterinärstudierna och har tävlat upp till MSVA i hoppning. Fritiden spenderas i stallet, på mountainbiken och med familjen.

Sara Vidal Vrijens
Sara tog examen från Universitat de Lleida i Spanien. Under sitt sista år gjorde hon ambulerande arbete, främst tandvård. Efter examen gjorde hon flera externships i Belgien, där hon också gjorde ett års internship på Via Nova Equine Services.
Efter sin praktik tillbringade hon en tid hos flera veterinärer specialiserade på hästtandvård i Belgien, Holland, Tyskland och Spanien.
I januari 2023 flyttade hon till Sverige för att ansluta sig till Mälarens team och påbörja en tandvårdsutbildning hos hästodontolog (tandspecialist) Therese Lundberg. Fritiden spenderas på vandringar med hunden.

Sara Weidenblad
Sara tog sin veterinärexamen från SLU 2019. Därefter har hon gått ett 12 månaders traineeprogram inom ortopedi hos oss. Sara har även gått IAVCs utbildning i veterinärkiropraktik i Tyskland. Hon är mestadels i Sigtuna samt på Angarn. Sara är ansluten till I.S.E.L.P.
Sara har tidigare arbetat som forskningsassistent åt Marie Rhodin på SLU med objektiva rörelseanalyssystem. Hon arbetade även hos distriktsveterinärerna i Vårsta och Rimbo tidigare. Sara har en lång bakgrund med hästar i sitt liv och är uppvuxen på en hästgård i Nykvarn. Hennes stora intressen är , hästutbildning, ridlära, hästavel samt biomekanik och ortopedi.
Hon rider just nu sin egenuppfödda sexåriga hopphäst. Tidigare har hon även kört ponnytrav och deltagit i SM i ponnygalopp. Den tiden hon får över driver hon företag med sin sambo inom hästsektorn.

Sofia Wulcan
Sofia tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2017. Under studietiden jobbade Sofia även extra som sköterska på Hästkliniken UDS. När hon tagit sin examen påbörjade hon ett internship här hos oss på Mälaren Hästklinik.
Efter det året var avslutat började hon arbeta på Evidensia Hästkliniken Mantorp, där hon jobbade fram tills hon kom tillbaka till oss hösten 2020. Nu arbetar hon på vår klinik i Linköping med blandade fall inom ortopedi, medicin samt tandundersökningar. Hon kommer även att gå jourer i Sigtuna.
Hon är inskriven i den svenska specialistutbildningen på häst.På sin fritid renoverar hon och mannen på sitt nyinköpta hus och odlar i sin trädgård.

Therése Lundberg
Therése är utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Hon fick redan under studietiden hästens munhåla och tänder som specialintresse. Hon är även en av få veterinär i Sverige som kan titulera sig ”Hästodontolog” efter lång vidareutbildning på tänder och därefter examination av Ove Wattle och Torbjörn Lundström. Therése har även gjort studier på utrustnings relaterade skador i munhålan på häst och skrivit sitt examensarbete om samma ämne.
Therése jobbar hos oss i Sigtuna uteslutande med tänder 3 dagar i veckan sedan sommaren 2019. Hon tar emot såväl interna kunder som remissfall. Hon började dock redan 2016, med att komma 1-2 gånger per månad.
Fritiden ägnas åt de egna hästarna, familjen och löpning.

Tina Toiviainen
Tina jobbar hos oss i Sigtuna på poliklinikavdelningen, och vidareutbildar sig genom ett traineeship med inriktning ortopedi. Hon tog sin examen från SLU i Uppsala januari 2022. Under studierna jobbade Tina som teknisk assistent på vårdavdelningen i Sigtuna samt en sommar på kliniken i Hölö. Hon har också hunnit med ett intern-ship hos oss här i Sigtuna.
Tina är uppvuxen med både rid och travhästar i Österbotten, Finland.
Fritiden spenderar hon främst i stallet med den egna hästen.

Tobias Wrangberg
Tobias tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala januari 2017 och han påbörjade ett internship här på Mälaren Hästklinik under sommaren 2017. Dessförinnan jobbade han på SLU med ett forskningsprojekt där man tittade på rörelseasymmetrier hos ridhästar, allt från oinridna 2-åringar, till tävlingshästar på elitnivå. Han har även jobbat som distriktsveterinärer i Kungsbacka och Fjärdhundra. Internshipet avslutades i maj 2018 och han jobbar nu på polikliniken i Sigtuna, framförallt med hältutredningar. Tobias brinner för allt som har med hästens rörelseapparat att göra och som många andra på kliniken är han ansluten till den internationella specialistutbildningen ISELP. När Tobias undersöker hästarna utför han ofta samtidigt en så kallad objektiv rörelseanalys med Lameness Locator-sensorer för att få objektiva värden på hur hästarna rör sig som ett komplement till resten av undersökningen. Innan Tobias påbörjade veterinärstudier jobbade han i ett hoppstall under ett par år och har även tävlat i hoppning upp till 140-nivå. Fritiden spenderas till stor del i stallet med sin egen och sambons hästar, han försöker även passa på att resa när tillfälle ges.

Tove Särkinen
Tove tog sin veterinärexamen från SLU Uppsala i januari 2006 och hon har därefter arbetat dels i privat verksamhet med fokus på hästtandvård, dels som konsult och som anställd på djursjukhus. Toves specialområden är internmedicinska utredningar och hästtandvård inom vilket hon har vidareutbildat sig och ägnat stor del av sitt arbete de senaste åren. Tove arbetar huvudsakligen på kliniken på Sjöbacka men hon hoppar även in på våra andra kliniker ibland samt gör enstaka hembesök. Fritiden ägnas åt familjen och de egna hästarna.