Kliniker

Sjöbacka

Längs med E20 i höjd med Nykvarn ligger vår nya toppmoderna hästklinik MHK Sjöbacka. Veterinärer och assistenter från tidigare kliniken på Hölö har nu flyttat in i dessa trivsamma lokaler.

Under samma tak finns tillgång till löpargångar, longervolter med fibersand samt hårt gummiunderlag, 5 st poliklinikrum, röntgen, smedja, laboratorium, samtalsrum och väntrum. I väntrummet bjuds det på kaffe/te och det finns möjlighet att inhandla lunch och fika genom vår Convini-kyl.

I nära anslutning till kliniken ligger ett fullstort ridhus och en uteridbana som kan användas vid ridporv. Bredvid kliniken ligger Sjöbacka Hästrehab och Träningscenter, vilka vi har ett nära samarbete med.

Vår specialitet är ortopediska undersökningar/utredningar men vi erbjuder även munhåleundersökningar av veterinär med vidareutbildning inom hästens tänder. Dessutom har vi möjlighet att ta emot en del medicinska fall och analysera ett urval av blodprover. Veterinärer utifrån har också möjlighet att få sina blodprover analyserade hos oss vid behov. På MHK Sjöbacka kommer det framöver finnas möjlighet att lämna in sin häst för utredning om du själv inte kan närvara. I sådant fall planeras detta i samband med bokning.

På plats

Vi använder den senaste röntgen och ultraljudstekniken för att kunna ställa säkra diagnoser. Vi erbjuder både traditionella veterinärmedicinska behandlingar samt regenerativ medicin vilket bland annat innefattar behandling med PRP, IRAP och stamceller. Vi använder också den senaste tekniken inom stötvågsbehandling för olika ortopediska problem.

Minst två dagar per vecka har vi hovslagare på plats. I smedjan utförs allt ifrån normalskoning och verkning till mer avancerad tillpassning av specialbeslag i samråd med veterinär. Vi tar även emot patienter med fång, hovbölder och andra hovproblem där hovslagare och veterinär har ett nära samarbete för bästa behandlingsstrategi.

Minst två dagar per vecka finns också våra equiterapeuter på plats. De jobbar i nära samråd med våra veterinärer och våra legitimerade sjukgymnaster kring problem som rör både hästens muskler och skelett. De kompletterar veterinärernas arbete med vidare undersökningar, behandlingar och är med i utformandet av rehabiliteringsplaner.

Hästar som kräver dygnet runt-vård, vissa specifika medicinska undersökningar samt kirurgi, remitteras till vårt hästsjukhus i Sigtuna, eller annat hästsjukhus vid behov. I mån av tid tar vi emot akuta patienter på Sjöbacka, men på kliniken vårdas i huvudsak patienter på dagtid.

Våra insatser

Från Sjöbacka utgår också vår fullutrustade bil dagligen till större anläggningar och ridskolor i södra Stockholm. Vi bemannar också kliniken på Runsten Equestrian i Grödinge. I mån av tid kan vi vid begränsade tillfällen erbjuda hembesök. Kontakta oss i sådant fall med förfrågan.

Vid besök på våra kliniker kan det ibland behövas lastningshjälp. Vi rekommenderar att tillräckligt många och erfarna personer medföljer för att kunna lasta hästen. Om det trots allt uppstår problem kan klinikens personal (enbart i mån av tid) hjälpa till med lastning. Detta sker då under ledning av klinikpersonalen, där hästen med stor sannolikhet kommer att sederas.

Receptionen är bemannad vardagar 8-16.

Det går bra att ringa direkt till Sjöbacka för tidsbokning: Tel. 08-551 745 63.

Det går också bra att mejla oss på sjobacka@hastklinik.se

Varmt välkommen till oss i Sjöbacka!

Vägbeskrivning

Adress

Mälaren Hästklinik AB
Sjöbacka Gård
155 91 Nykvarn

Tel. 08-551 745 63

sjobacka@hastklinik.se

Öppettider:

  • Måndag: 8:00 – 20:00
  • Tisdag: 8:00 – 18:00
  • Onsdag: 8:00 – 18:00
  • Torsdag: 8:00 – 20:00
  • Fredag: 8:00 – 16.30